Elav teadus suvekoolis

25. Aug 2006

Selle nädala reedel alustab Käsmus teadus.ee suvekool. Mis sedapuhku on tulekool. Kõneldakse tulest õige mitme teaduskandi pealt. Lisaks sellele, et teadus on oma olemuselt rahvusvaheline, ja esinevad eesti teadlased esindavad kahtlemata meie teaduse ülejäänud maailmaga seonduvat osa, on pakkuda ka väljastpoolt Eestit heidetud teaduspilku. Tänu Briti Nõukogu toetusele tuleb esinema oma viimase raamatu eest pärjatud Briti teaduskirjanik David Bodanis.
Sel aastal on huvi teadust tutvustava suvekooli vastu olnud meeldivalt elav. Ja miks ka mitte, kui osalejatele pakutakse elavat teadust. Ning kui tuli on meile sel suvel külla tulnud eriti eredalt – nii meelduval kui ebameeldival moel. Tuli on jätkuvalt aktuaalne kogu maailmas. Nõnda pühendas ajakiri Scientific American oma augustikuu erinumbri tulele – ehk siis energia tulevikule.
Ülevaate teaduskoolist anname teadus.ee järgmises numbris.
Tiit Kändler

Kommenteeri

Telli Teadus.ee uudiskiri