Kunst.ee muutus realistlikuks

19. Jan 2007

kunst.ee 4/06
Peatoimetaja Heie Treier
Kujundaja Tõnu Kaalep
SA Kultuurileht
32 lk, hind 55 kr

Mulluse aasta viimane kunst.ee tegeleb muu hulgas mäluga. Huvitavad loojupid on siin leida Saaremaalt pärit superarhitaktist Itze-Leib Schmuilowsky´st alias Louis Kahnist ja Kalju Põllu meenutused Tartu ülikooli kunagisest kunstikabinetist.
”Realism on kunsti ülim aste, mis kätkeb endas kõigi eelmiste astmete kogemusi ja oskusi,” deklareerib Tõnu Õnnepalu oma essees. Nii et “tagasi realismi juurde!” On ka teadust, nt lugu värskest kunstidoktorist Kärt Summatavetist, kes lisaks veel leiutanud uudse kunstkäsitöötehnoloogia ja uurinud, kuidas kultuuri eripära nüüdisaegselt tõlgendada. Selgub, et kultuuri on loonud naiskäsitöö! Manifeste aga loovad mehed, nagu väljaande lõpuosast selgub. Neid on seal ridamisi, üks uhkem kui teine. Üks ajaloolisem kui teine. Jääb siis lugeja otsustada ja meenutada, kas peale manifesti ka kunsti tekkis.
teadus.ee

Kommenteeri

Telli Teadus.ee uudiskiri