Mittelineaarne maailm ja selle ilu

19. Jan 2007

Keeruka maailma ilu
Koostanud Tiit Kändler
Toimetanud Jüri Engelbrecht ja Mati Kutser
Kujundanud Galina Varlamova
Mittelineaarsete protsesside analüüsi keskus
66 lk
Ega see lihtne ole kirjutada sihukesest keerulisest asjast nagu maailm, kus 1+1 ei ole teps mitte 2. Aga püüda ju ikka võib. On siis mittelineaarsete protsesside analüüsi keskus ehk inglise lühendina CENS võtnus ette ja välja andnud kogumiku.
Kogumik sisaldab populaarseid kirjutisi töödest, mida tehakse põhiliselt TTÜ Küberneetika Instituudis ning mille läbi uuritakse keerukat mittelineaarset maailma. Juttu on muu hulgas õlireostusest ja mäluga materjalidest, klaveritest ja füüsikast majanduses, südame tööst ja mõrvarlainetest. Lõpus leiab ka sõnaseletusi ja kirjanduse loetelu.
Kahju vaid sellest, et trükist poodides müügil ei ole. Kuid tõsised asjahuvilised võivad küsida TTÜ Küberneetika Instituudist, tel 6204160, cens.ioc.ee
teadus.ee

Kommenteeri

Telli Teadus.ee uudiskiri