IBM mõnitab rohelist ilmavaadet

23. Mar 2007

Vahel juhtub ka nõnda, et pealtnäha innovaatiline ja teaduslikult edumeelne organisatsioon osutub tegelikult tagurlikuks ja silmakirjalikuks. Nii on juhtunud IBMi Eesti haruga.
16. märtsi Postimehes võttis Eesti parlamendivalimistest kirjutada IBM Eesti tegevdirektor Valdo Randpere. Tema sõnum on lihtne. Parlamenti trüginud “rohelised mehikesed” on süüdi kõigis meie tulevastes hädades.
Kui rohelised on vastu tuumajaamale, ja kui nad võetakse valitsusse, ja nad hakkavad liiga palju otsustama energiapoliitika üle, siis tuleb meil hakata valima sooje riideid. Jättes kõrvale Randpere trikid, kus ta seostab rohelist ilmavaadet kommunismiga, ja otsesed valed, kus ta räägib Rootsi energeetikast, aga unustab ära, et selles riigis on asutud tuumajaamade rajamise vastu, tuleb siiski avaldada imestust, et nii auväärne firma nagu IBM seda tundub olevat, sellise kummalise jutuga inimest oma juhtkonnas hoiab. Kui IBM on otsustanud aga maailmale näkku sülitada ja pelgale tarbimisele ning raiskamisele rõhuda, siis on küll targem säherduse kamba tooteid mitte osta. Vt artiklit www.postimees.ee
Tiit Kändler

Kommenteeri

Telli Teadus.ee uudiskiri