Eesti teadusfoto võistluse tähtaega pikendati

20. Dec 2007

Portaali www.teadus.ee korraldatava teadusfoto võistluse tähtaega on pikendatud 31. jaanuarini.
Seni on võistlusele saabunud poolsada tööd. Nii et oodatakse uusi lisaks.

Teadust uurivad teadlased vaidlevad siiani, mis asi see teadus ikka on. See annab neile leiba. Meile aga võimaluse tõlgendada teadusfoto võistlust väga laialt. Kes uurib metsas tegutsevat sipelgat, kes kaevab lahti mõne maalina, kes aga klassiruumis kaks vedelikku kokku kallab ja siis uue värvuse tekkimist jälgib.
Fotovõistluse eesmärgiks on propageerida teadlasi ja teadustegevust. Ergutada teadlasi jäädvustama oma tegevust ka fotodele. Kaasata professionaalseid pildistajaid teadlaste tegemiste jäädvustamisele. Näidata, et teadus on üleilmne nähtus. Ning last not least – teadusfotol on ka oma arhivaarne väärtus.
Meie võistluse kontekstis on teadusfoto selline foto, millel on kujutatud teadlasi kas siis portreena või nende uurimistegevuses, aga ka teadlaste uurimisobjekte. Nendeks olgu siis mikro- või makroobjektid nagu kivistised, kivimid, mikroorganismid, rakud, haruldaste liikide esindajad jms. Teadusfoto jäädvustab ka katseseadmeid ja neil töötavaid teadlasi. Vaidlusi seminaridel, konverentsidel, töötubades. Sobivad nii portreed teadlastest, teaduse objektid, sündmused nendega, teadustööd laboris, välitöödel, seminarides, konverentsidel, kabinettides.
Auhindade seas on kolm pääset kahele osavõtuks teadus.ee suvekoolis, mis korraldatakse järgimise aasta augusti lõpul Käsmus.
Võistluse põhitoetaja on Haridus- ja Teadusministeerium. Vt lähemalt www.teadus.ee
teadus.ee

Kommenteeri

Telli Teadus.ee uudiskiri