Tark mees on nähtamatu mees

21. Mar 2008

Tarkade Klubi
märts 2008
Presshouse OÜ
82 lk, hind 39.90

Kuidas ehitada küüntest kübar, mis nähtamatuks teeks – selle üle on inimene ikka juurelnud. Teadusel ja sel põhineval tehnoloogial on siingi varuks oma lähenemine, mida TK märtsinumber tutvustab. Valgusega saab osavalt manipuleerides minna objektidest mööda nii, et vaatleja jaoks neid justkui ei olekski. Siiski pole selline trikk võimalik veel ideaalsel määral ja igal juhul, ajal ning kohas. Nii et pimedas toas peame siiski pidama nähtamatust millekski, mis valguse puudumisega seotud.
Kel pole veel poliitkast kõrini, võib lugeda, kuidas loomad poliitikat teevad.
Priit Pullerits aga teeb meid tuttavaks ühe salapärase eesti soost praegu Tartu ülikoolis stipendiaadina tegutseva mehega Christopher Kukega. Endine USA vastuluuraja tunneb nüüdse inimeseuurijana huvi ka selle vastu, miks eestlased tänaval nii kiiresti käivad.
TK küsib: Mis juhtub, kui kõrbes sajab paduvihma? Kuidas arvutada armastust? Miks lihased väsivad? Ja veel ja veel muid küsimusi, millele täielikult ei oska vastata ükski teadus. Ent küsida pole kohatu.
teadus.ee

Kommenteeri

Telli Teadus.ee uudiskiri