Eesti idee leiutab, kuid ei vormista

28. Mar 2008

HEI
Hea Eesti Idee
Nr 1 (10), veebruar 2008
50 lk, tasuta

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse rahastatud ja Eesti Ekspressi Kirjastuse välja antud almanahh on tasuta kättesaadavatest trükistest kindlasti sisukamaid. Siin kirjutatakse Eesti teadlastest, inseneridest. Isegi mõni leiutaja leitakse üles. Sedapuhku uuritaksegi, miks on Eestis nii vähe patente. (Leiutavad, aga ei vormista.) Füüsikast on kirjutada päikesepatareide tehnoloogia arendajast Malle Krunksist. On ka mõtteuudiseid välismaalt.
Jääb küll arusaamatuks, miks peab HEI isegi leiutajaid jagama naisteks ja meesteks (“Eesti naisleiutajad teevad ilma”), nagu teevad seda kõige nõmedamad trükised. Ja kui juba jutuks läks – kui naised teevad ilma, kas nad on siis ilmataadid või?
Aga olgu, almanahh on asjalik ka neile, kes tahaksid istuda pabertoolidel, ja seda saab endale ka tasuta tellida (millise võimaluse otsimine jäägu koduülesandeks) või siis vahtida ekraanilt paigast wwww.eas.ee
teadus.ee

Kommenteeri

Telli Teadus.ee uudiskiri