Suvekool keskendub maale

13. Jun 2008

“Kõik keeruline on tegelikult lihtne…..aga tahaks midagi keerulist…” Nii pidavat kõlama üks internetikommentaar laiast maailmast.
Kes tahab näha, kuidas lihtne ja keeruline omavahel suhtestuvad, sel avaneb selleks suurepärane võimalus teadus.ee suvekoolis. Meie suvekool keskendub sedapuhku Maale. Ja siin oleme leidnud tera enesegi teadmata, kui 4 aasta eest suvekoolide teemad paika panime. Ega me ei teadnud küll, et aastal 2008 tuleb rahvusvaheline Maa aasta. Ehkki oleks ju võinud teada.
Nii või naa, keskendume Maale, aga üsna üldiselt. Loodame selgi korral saavutada sünergia kõigi osalejate ühisel nõul ja jõul.
Mis siin ikka pikalt pajatada. Maa annab jõudu, nagu ka muistsed kreeklased teadsid. Vesi võib olla, tuli võib olla, õhk võib kah ju olla, kuid Maa peab olema. Seda tabab ka keel, mis nimetab planeedi jalgealuse maa järgi. Ja mitte ainult eesti keeles.
Nii et kohtume augusti viimasel nädalavahetusel Käsmus.
Tiit Kändler

Kommenteeri

Telli Teadus.ee uudiskiri