Orbiidilt näeb kaugemale

5. Dec 2008

Kaugseire Eestis
Tartu Observatoorium
Keskkonnaministeeriumi Info- ja Tehnokeskus
208 lk

Keda huvitab, kuidas Eesti keskkonda seiratakse õhust ja kosmosest, see saab teada värskelt ilmunud kogumikust “Kaugseire Eestis”. Seiratakse metsi ja veekogusid, vetikaid ja soid. Siin on ka artikkel mehitamata õhusõidukite kasutamisest. Ühe sellise helikopteri sai Tartu observatoorium endale projekti EstSpace raames. Kaugseire puhul on aga põhiline, kuidas saadud andmeid maapealse olukorra keelde tõlkida.
Peab küll hoiatama, et tekstid ei ole kuigi populaarsed, rohkem kisuvad ikka teaduse poole, kuid midagi üle jõu käivat huvilise jaoks ka ei ole. Kuid see-eest on raamat vabalt saadaval elektrooniliselt www.keskkonnainfo.ee.
teadus.ee

Kommenteeri

Telli Teadus.ee uudiskiri