teadus.ee » veebi.paik

01.06.2009

Viiendat aastat ilmuv elektrooniline ajakiri Vaatleja muutub pidevalt. Kuid iga kahe kuu tagant uuendatakse kogu sisu. Siit leiab uudiseid, aga ka põhjalikumat teemakäsitlust. Korralikult tehtud asi, huvilistel tasub uurida.
http://www.obs.ee/cgi-bin/w3-msql/vaatleja/index.html
teadus.ee

01.02.2008

ESA pakub näha Maad, nii nagu see kosmosest paistab. Pildid on tehtud möödunud novembris, mil kosmoselaev Rosetta möödus Maast viimane kord, enne kui siirdus Päikesesüsteemi kaugematesse piirkondadesse. Näha võib ka öist Maad, mis on eriti huvitav – saab näha, kui palju on kunstlikku valgust.
Vt lähemalt Rosetta
Allikas: ESA

18.01.2008

USA Teaduste Akadeemia on välja andnud 88 lk. raamatu “Science, Evolution, and Creationism”, kus on lihtsas vormis kirjeldatud evolutsiooni olemasolu tõestavaid fakte ja selgitatud, miks kreatsionismi ei peaks koolis õpetama. Äkki on kellelgi huvi see ka eesti keelde tõlkida ja Eestis välja anda (nii öelda profülaktika mõttes). Vt tasuta seda raamatut veebipaigast

www.nap.edu/catalog.php?record_id=11876#toc”>evolutsioon

Täisversiooni saab ka samalt lehelt PDFina ära tõmmata.

Maido Remm

14.09.2007

Physicsweb.com on saanud uue nime ja kuue. Selle leiab nüüd aadressil www.physicsworld.com
teadus.ee

17.08.2007

Avati üleilmne internetiportaal WorldWideScience, mis pakub teadlastele ja kõigile huvilistele tasuta juurdepääsu enam kui 200 miljonile teadusteemalisele leheküljele.
Portaal WorldWideScience.org töötati välja koostöös British Library, USA Energeetikaministeeriumi ning erinevate teadus- ja tehnoloogiaasutuste vahel Taanis, Prantsusmaal, Saksamaal, Hollandis, Austraalias, Brasiilias, Kanadas ja Jaapanis. Portaal pakub otsimisvõimalusi paralleelselt erinevate teadusportaalide seas, mis on raskesti ligipääsetavad kommertsotsingumootorite poolt. Vt: worlwidescience
CORDIS/Eesti Geenikeskus

08.06.2007

Kes on huvitatud sellest, kuidas teha nähtavaks tohutut ameerikalikku raiskamist, saab seda vaadata aadressil www.chisjordan.com Seal on väljas New Yorgis Von Linteli galeriis eksponeeritavad kunstnik Chris Jordani hiigelmoodustised. Huvitav vaatepilt.

teadus.ee

11.05.2007

Briti Nõukogu teaduskülje mainumbri leiab aadressil www.britishcouncil.org/science-cubed.htm Seal näiteks lugu mõtete lugemisest magnetkuvamise abil või siis juhita bussiliiklusest. Muudki elu-oluga seonduvat teadust. Lisaks veel võimalus täiendada oma inglise keelt vastava lisalehekülje toel.
teadus.ee

04.05.2007

Juba mõnda aega tegutseb MTÜ Eesti Skeptik ametlik koduleht. Keda huvitab, saab näha aadressil skeptik.ee Seal leidub mitmeid päevakajalisi artikleid. Nii näiteks kirjeldab Aleksander Laane Adik Levini taoliste tegelaste tagamaid. Tema ravitoitlustamisest ilmus hiljuti Postimehe ajakirjaniku Priit Pulleritsu loomingu näitena vastupandamatu reklaam. Kuid asi pole uus. USA uuringud on näidanud, et nn vereanalüüsi immunoloogiline uuring ei suuda vahet teha isegi lehma ja inimese vere vahel. Lehmale aga soovitati muuhulgas mitte piima juua.

Vt lähemalt: toidust

Samuti saab siit lugeda kõmumehe Vahur Kersna suurepärasest teleklipist võluvee kohta.

kristall-5219057 Vesi, mis oskab lugeda! Ja jäätub Mozarti saatel! Masaru Emoto unenäoline maailm on jõudnud ka riigitelevisiooni saatesse, mille me kõik kinni rõõmuga kinni maksame, tahame siis või ei.

teadus.ee

02.02.2007

Kultuuritegelased on saatnud avaliku kirja haridus- ja teadusministeeriumile, et tuleks avada kultuuri- ja teadusveeb ESTICA. Alla on sellele kirjutanud oma 30 inimest. Jääb küll arusaamatuks, miks nad seda siis ei avanud. Juba selle kirja kirjutamise vaevaga oleks saanud üht-teist ära teha. Kui igaüks allakirjutanutest nädalas mõni tund talgutööd teeks, oleks tegu aastaga tehtud ka. Mida näitab muuseas teadus.ee kogemus. Esmalt tuleb asi ikka avada talgute korras, ja kui selgub, et asjal on jumet, eks siis tule ka rahastamine. Parem pisike veebike pihus, kui suur ja kõikehõlmav maksiveeb ministeeriumi katusel.
teadus.ee

02.02.2007

Tallinna Tehnikaülikool on avanud veebilehe, kus saab tutvuda ettevõtluse ja ülikooli koostöövõimalustega.
www.tehnoloogia.ttu avaldab infot ülikooli teadlaste ja ettevõtjate koostööks, teadmiste vahetamiseks ja tehnoloogiasiirdeks. Väljanägemine pole väga vigagi, ratsionaalne. Võimalusi lubatakse ka palju. Jääb loota, et nende täitmiseks ka jaksu leidub.

teadus.ee

Jaga