Ettevaatust – lõpp on käega katsuda!

14. Jan 2012

Kui maailma lõpp tõepoolest saabub, siis jõuab kätte vähemalt üks hea asi. Ei pea riigitelevisioonist enam lollusi nägema.

Kui 13. ja reede tõepoolest midagi hullu tähendab, siis realiseerus see ETV saates „Mida teie arvate?” üsna võluval määral. Arutelu all oli maailma lõpp, mis teadaolevalt saabub 21.12.12 ja mida ilmeksimatult on ennustanud maajade kalender, õigemini selle lõpp. (Huvitav, et maajade kalender neile nende endi lõppu ei ennustanud.)

Hea kombe kohaselt oli miljoneid särasilmi võluv saatetäht Maire Aunaste kokku kogunud kamba külahulludele sarnanevaid isikuid, kes siis lõputul kombel maailma lõpust pajatasid. Olgu see igas hetkes vandenõujõudude sepitsusi läbinägev tippufoloog või ühiskonna eest pageda ja samas ka mitte pageda sooviv vissarioonlane või siis üliilmset energiat loodusest nägev nõia nimeline olend või siis erinevaid vaimseid praktikaid harrastav ajugurmaan – kõik nad ilmutasid asja kohta hämmastavat informeeritust.

Saade tekitaski ühe ja ainult ühe küsimuse – kust nad maailma lõpust teada said? Veidi mõtlemist, ja vastus on käes. Eks ikka kultuuriministri käest. Sest egas muidu säherdune selge jamaga äravahetamiseni sarnane toodang riigi raha eest rahva ette paisatud. Raamatukogud vaesekesed ei saa Eesti iseseisvusele vaenulikku massimissi Barbara Cartlandi enam tellida ja peavad piirduma kultuuriajakirjaga, mida adub muidu ehk mõnisada inimest. ETV aga oma juhi ja õpetaja Margus Allikmaa eestvõttel ja Riigikogu õnnistusel õnneks juba ei lase tuulde saateid, millel vaatajaid on alla 30 000 näo, olgu siis nii valgustatu kui tahes.

Elu on imeline, ja kui mitte just mitmepalgeline, siis kahepalgeline vähemalt.

Tiit Kändler

Kommenteeri

Telli Teadus.ee uudiskiri