Õueonu päevaraamat. Juuli

5. Jul 2012

03. juuli

Mida sa ei taha enesele tehtavat, seda tee teistele. Sellise antipiibelliku moto all elab õu, vähemasti see osa õuest, keda me tunneme herilaste all. Õueonu läks trepiesist pühkima, ja äkitselt tunneb, et sääsed on kuidagi väga valusad. Ja vaatab, et kuidagi suured kah. Ning äravahetamiseni sarnased herilastega. On üsna selge, et lühikestes pükstes trepiesise pühkimine ei ole trepialuste herilaste jaoks erinev pikkades pükstes trepiesise pühkimisest, küll aga pühkija enese jaoks.

04. juuli

Õuele saabus teade, et kaugel Genfis, seal CERNi õuel, kus looduskaitse all on orhideed, mida ei ole kõrbenud rohu vahelt nähagi (nagu paistab fotolt, mis tehtud ülemöödunud aasta maikkus), avastati jäljed osakesest, mille mõtles viimases hädas ja poolnaljaks välja mister Higgs, et tema artikkel 1964. aastal lõpuks ikka trükki läheks. Higgsi osakese avastamist hakkasid kuuldavasti CERNi mõned teadlased võrdlema nõela avastamisega heinakuhjast. On tore, et meil seal Genfis on lemmikfilmideks „Kevade“ ja „Suvi“, sest eks olnud ju rätsepmeister Kiir see, kes oma nõela Tootsi heinakuhja pistis.

Õueonu meelest oleks Higgsi osakese avastamist siiski täpsem võrrelda Higgsi osakese leidmisega heinakuhjast. Sest eks olu ju universum üks suur ja kesksuviselt lõhnav heinakuhi!

05. juuli

Kui Higgsi osake on nüüd avastatud mitteametlikult, kas siis standardteooria on ikka veel ametlik? Tuleb oodata mitteametliku teadaande ametlikku kinnitust.

Kommenteeri

Telli Teadus.ee uudiskiri