Tiit Kändler pälvis Euroopa teaduskirjaniku auhinna

5. Jul 2012

Euroopa teadust ja kultuuri toetav fond Euroscience Foundation teatas juuni lõpul, et fondi volinikekogu on oma teaduse populariseerimise auhinnaga European Senior Science Writers Award 2012 austanud Eesti teaduskirjanikku ja -ajakirjanikku Tiit Kändlerit.

Auhind, mille suurus on 3000 eurot, antakse üle 14. juulil, Dublinis toimuva Euroteaduse Avatud Foorumi ESOF 2012 raames.

Euroteaduse fond Euroscience Foundation asutati aastal 2000 peakorteriga Hannoveris, selle eesmärgiks on Euroopa teaduse ja kultuuri edendamine. Fond annab välja Euroopa teaduspopulariseerijate auhindu – ühele seeniorile ja kahele juuniorile – ning toetab töötubasid ja sümpoosiume.

Euroteaduse fond keskendub teadusajakirjandusele ja uurimistulemuste vahendamisele laiemale publikule. Auhindu antakse välja alates aastast 2001 toimetajatele ja kirjanikele nende saavutuste eest teadusajakirjanduse edendamisel Euroopas. Esimese auhinna pälvis Briti teadusajakirja Nature toimetaja Philip Campbell. Selle auhinnaga on austatud teadustoimetajaid sellistest väärikatest väljaannetest nagu Die Zeit, Dagens Nyheter, Süddeutschen Zeitung, hispaaniakeelne versioon ajakirjast Scientific American, Nature, New Scientist, The Guardian, BBC World Service, Nepszabadsag jt.

Alates aastast 2004 omistatakse auhind ka kahele noorele teaduse vahendajale. Alates aastast 2004 omistatakse auhind ka kahele noorele teaduse vahendajale. Sel aastal pälvisid selle 1000-eurose auhinna Venemaa ajalehe Aktsia teadustoimetaja Karine Nararetjan ja Saksamaa ajalehtedes Die Zeit, Frakfurten Allgemeine Sonntagzeitung ja Stuttgarter Zeitung teadustoimetaja Robert Gast.

Tiit Kändler on Eesti Päevalehe teadustoimetaja ja blogiportaali teadus.ee pidaja ning teaduse suvekoolide korraldaja. Ta on ka 12 raamatu autor, millest kuus on populaarteaduslikud.

teadus.ee

Kommenteeri

Telli Teadus.ee uudiskiri