Öpiku pink sai avatud

4. Oct 2013

Kunda.Öpik.Pink1ATeadlaste öö hakul Kunda tsemendimuuseumis 27. septembril meenutasime Ernst Öpikut, kes 22. oktoobril 1993, seega 120 aasta eest Kunda klindi all Lontovas sündis. Otsisin maja üles, see on veel alles, kuid armetus seisus. Foto lisan. Ometi on siit pärit neli vägevat Eesti ajaloolist meest. Tsemendimuuseumi rahva eestvõttel on nüüd vähemasti olemas Öpiku pink, mille avasime, kohal oli Öpiku vennapoja poeg Andres Öpik, akadeemik Jaan Einasto, kes istuvad pildil Öpiku pingil. Teadustrikke näitas Jaak Kikas, mina pajatasin, kuidas arvud Öpikut kaitsesid. Lõpuks veel saime oma käed tsemendiseks.

Lontova.Öpik.Kodu1ATekst pingi seljatoel metall-lehel:

ERNST JULIUS ÖPIK

1893 – 1985

MAAILMAMAINEGA ASTRONOOM

SÄRAVAIM NING ORIGINAALSEIM MÕTLEJA

XX SAJANDI ASTRONOOMIDE SEAS

KOGU ILMA PEAL

Ja taga tähistaevas. Plaanis on pink panna Kunda parki klubimaja lähedusse, jõe ürgoru kõrgele kaldale. Fotol: Öpikute kodu Lontovas, Port-Kundas 27. septembril.

Kommenteeri

Telli Teadus.ee uudiskiri