Teaduse teavitamine õnnestus

27. Aug 2005

Möödunud nädalavahetusel õnnestus Käsmus korraldada üritus, mis tõi kokku teadlasi ja muud rahvast. Muud rahvast? Pole teadlased mõtelnud, et nad on paremad või halvemad muust rahvast. Ja meie sündmus seda näitaski. Ettekannete sõelumine (kui lubate seda sõna kasutada) käib, ja järgmises teadus.ee väljaandes sellest kõneleme.
Nüüd aga on asjakohane ütelda, et meie ettevõtmine poleks saanud toimuda abistajateta ja kaasamõtlejateta. Kelle seas AS Tallinna Vesi, kirjastus OY Raud Publishing Limited, Eesti Geoloogiakeskus, Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituut, Vihula vallavalitsus, Looduse Omnibuss, ajakiri Horisont, Eesti Päevaleht, Vikerraadio, Raadio 2, Kuku raadio, OÜ Geniteh, Voldemar Sõrmus Kasper Transpordist, Ülo Kokamägi, Veroonika Uussaar, Käsmu Meremuuseumi oma lahutamatu eksponaaadi Aarne Vaiguga ja loomulikult kõik esinejad ning — last, not least, ehk küll viimasena mainituna, ent tähtsaimad — osavõtjad.

Jaak Kikas näitas, et füüsika polegi nii kuiv füüsika, nagu arvatakse. Tartu ülikooli materjaliteaduse instituudi juhataja demonstreeris, kuidas vedelikud toimivad.Kui kaks vedelikku kokku saavad, võib juhtuda midagi ootamatut. Vedel lämmastik ja vesi: kes keda vallutab.


Igas maailma sadamas on üks eestlane. Ja igas kosmosesadamas ka. Paul Raudsepp igatahes seda tõestab. Üleilmse Marsi ühingu liikmena kinnitas ta, et ka eestlased võivad meie koduplaneedi lähima naabri pinnale minna.

Fotod 3x Tiit Hunt;
Tekst Tiit Kändler

Kommenteeri

Telli Teadus.ee uudiskiri