Eurooplasel vähendab ohtralt kala söömine depressiooniriski

11. Sep 2015

Loen täna saabunud teadusuudist.

EurekAlert! teatab, et ajakirjas Journal of Epidemiology&Community Health ilmus artikkel,Suitsuräim.Taevas  milles teadlased väidavad, et kala söömine vähendab depressiooniriski. Nad lugesid läbi 101 artiklit ja nende andmete põhjal järeldasid, et depressioonirisk väheneb 17%, kui inimene sööb peamiselt kala. Meestel 20%, naistel 16%. Kuid nii juhtub ainult eurooplastega. Põhja-Ameerikas, Aasias ja Lõuna-Ameerikas ning Okeaanias asukate puhul mingit depressiooni vähenemist ei täheldatud.

„Vajatakse edasisi uuringuid,“ järeldavad teadlased, kelle nime uudistevoog ei avalda ja ise ka ei viitsi otsida.

Mida sellest järeldada? Kas peaks kõik teadaolevalt 350 miljonit maailma depressiivset kolima Euroopasse ja siis hakkama kala sisse vihtuma? Kui depressiivne!

Tiit Õueonu Kändler

 

 

 

Kommenteeri

Telli Teadus.ee uudiskiri