Eesti loodusnähtused maailma silme alla!

23. Sep 2005

12. septembri maailma teaduse päevafoto oli pärit Eestist. Seda võib näha aadressil http://epod.usra.edu/archive/epodviewer.php3?oid=265632. Mida kujutab endast see maailma teaduse päevafoto projekt ja kuidas sinna fotosid saata?

Vastab Irene Teesalu, EPOD-i toimetaja:
EPOD ehk Earth Science Picture of the Day (maailma teaduse päevafoto) on veebilehekülg, mis avaldab iga päev ühe pildi (foto, joonise, muu kujutise) koos selgitustega meie planeeti ja elu kujundavatest protsessidest ning harukordsetest nähtustest. EPOD on tegutsenud alates 2000. aasta septembrist.

EPOD kogub ja arhiveerib neile kogu maailmast saadetud fotod ja joonised, lisab selgitused ja lingid täiendava infoga. Oma digitaalseid kujutisi erakordsetest ja huvitavatest loodusnähtustest on oodatud saatma teadlased ja huvilised kogu maailmast. EPOD kasutab neile saadetud materjale ainult teaduslikel ja hariduslikel eesmärkidel.
EPOD-i lehekülge toetab NASA Goddard Directors Discretionary Fund (DDF) koostöös Universities Space Resarch Association (USRA) Earth System Science Education (ESSE) programmiga.
EPOD-i kodulehekülje aadress: http://epod.usra.edu.
Miks mitte tuletada EPOD-i leheküljel aeg-ajalt meelde, et ka Eestis esineb huvitavaid nähtusi!

Kommenteeri

Telli Teadus.ee uudiskiri