teadus.ee » Arhiiv » Suvekoolis veel mõni vaba koht

TOETAJAD: Haridus- ja Teadusministeerium, Eesti Energia
VIKTORIINI TOETAJAD: Kirjastused Raud Publishing, Oomen.

Praeguseks on meie suvekooli registreerunud umbes 70 inimest. “Umbes” mitte selle pärast, et meil oleks ükskõik, kas üks ees või teine taga. Vaid “umbes” seetõttu, et nii mõnigi veel kahtleb, olles seega midagi kvantosakese taolist, mis üheaegselt viibib mitme oleku segu olekus. Nii et: huvi on, ja see teeb korraldajatele rõõmu. Loodame umbes samasorti rahvahulka nagu möödunud aastal, et koos esinejate-korraldajatega sadakond inimest, ja mõni mudilane-pudilane veel peale. Nii et mõni kohakene veel on. Kahtlejatel palume end aga võimalikult kiiremini määratleda kvantinimesest klassikaliseks.
Aeg: 24.–26. august Koht: Käsmu Meremuuseum

Teema: Õhk

“Kuidas õhk teadust õpetab.”

Reede, 24. august
Kell 17 väljub buss Käsmu suunas Tallinnast Rahvusraamatukogu eest.

18:00 Kohale tulemine ja kirja panemine. Telgid õhku. 19:45 Tiit Kändler: “Õhus on teadust.” 20:30 Õhtusöök. 21:00 Uno Veismann: “Eesti kui kosmoseriik.”

Hiline õhtu. Siseõhk. Urmas Sisask: õhuline muusika.

Laupäev, 25. august Varahommik. Loodusfotograaf ja bioloog Tiit Hunt: joonistame kaameraga õhku. 8:30 Hommikusöök. Paik: Vaba õhk. 9:30 Jaak Kikas: “Õhud õrnad õpetagu.” Agar Vaigu: füüsikalised õhutrikid. 11:30 Toomas Paul: “Õhk ühena neljast elemendist.” 13:00 Lõunasöök. Tiit Hundi õhupildistusretk. Martin Vällik: mida läbi õhu näha on. Amatöörastronoomia. Paik: Sise õhk. 15:00 Ülle Kikas: “Energiline õhk.” 16:30 Margus Saal: “Vaakuum – õhuta, kuid kas siiski tühi ruum?” 18:00 Riivo Sinijärv: “Õhk rahvusvahelises diplomaatias.” 20:00 Õhusöök/õhtusöök. 21:00 David Vseviov: “Kui palju vajab ajalugu õhku. Või õhk ajalugu.”

Läänemere muinastulede öö: Aarne Vaik: “Millal Käsmus on õhk puhas.”

Pühapäev, 27. august Varahommik. Tiit Hunt: kuidas pildistada õhku. 8:30 Hommikusöök Paik: Sise õhk. 9:30 Tiit Kaljundi: “Linnuse visioon Viljandi lossimägede näitel.” (Kuidas arhitekt õhku planeerib.) 11:00 (Suur)paneeldiskussioon. Juhib Ülo Kaevats. Teema selgub töö käigus, kuid see on seotud õhuga. Ühtlasi: viktoriin ja auhindade jagamine.

14:00 Algab sõit koduõhku, buss lahkub Tallinna poole.

tulekoolrahvas-1892956
Möödunudaastane tulekool sai nautida nii tulist päikest kui karget merd.

Registreerimine: aadressil toimetus@teadus.ee. Palume kindlasti teatada oma järgmised andmed: 1) nimi (nimed) ja kas ollakse täiskasvanu, üliõpilane või kui vana laps, 2) e-mail, 3) telefon ja 4) maksja aadress. Selle peale saame välja saata arve, mille alusel siis osavõtu eest makstakse.

Soovijad viib Tallinnast Rahvusraamatukogu eest kohale Looduse Omnibuss ja toob ka tagasi. Buss väljub reedel, 24. augustil kl 17, registreerimine Käsmus algab samal päeval kl 18.

Info: Programm, üld: 56 483 481 Tiit Kändler.

Registreerimine, buss: 51 549 66 Eleri Inno

Hind: koos söögiga (5 söögikorda) 800 krooni. Üliõpilastele palju soodsam: koos söögiga 500 krooni. Lastele: kuni ja kaasa arvatud kolmanda klassi lapsed saavad tasuta, maksta tuleb vaid söögi eest (kui vaja) 150 krooni. Neljanda klassi ja vanemad koolilapsed: hind 500 krooni. Majutus: mererannal oma telkides, soovi korral ja lisatasu eest ka Käsmu tubades. Kes tahab ööbida mõnes Käsmu majutusasutuses, soovitame end varakult osalejaks teatada ja plats kinni panna.

Soovitame registreerimisega mitte viivitada, sest kohti on piiratud arvul.

Suvekooli toetavad: Haridus- ja Teadusministeerium ja Eesti Energia AS ning kirjastused Raud Publishing ja Oomen.
teadus.ee

Jaga